Recept: Pittige pompoensoep november 18, 2019 – Geplaatst in: Recepten – Tags: , , , ,

Recept: pittige pompoensoep

Dit is een heerlijke soep om lekker warm van te worden. Houd je je volledig aan het recept dan is deze soep minder geschikt voor kinderen, maar als je het pepertje eruit laat dan kunnen de kids er ook van smullen.

Ingrediënten
voor +/- 6 borden soep
• 1 pompoen
• 2 uien
• 2 aardappels
• 1 rode peper (houd je van pittig, dan gebruik je het rode pepertje helemaal)
• 1 teentje knoflook
• 1,5 bouillonblokje
• 2 eetlepels olijfolie
• 1 eetlepel kerriepoeder
• peper en zout
• Extra: Handjevol pompoenzaden voor de topping

Bereiden
1. Schil en halveer de pompoen en verwijder de zaadjes. Snijd de pompoen in kleine gelijke blokjes.
TIP: Prik een aantal gaatjes in de pompoen en doe de pompoen in de magnetron voor ca. 7 min. op 900 Watt. Snijd de pompoen naar wens. De pompoen is al deels gegaard.
2. Schil de aardappel en snijd ook deze in gelijke blokjes, net als de pompoen.
3. Snijd de ui in halve ringen.
4. Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui, pompoen en aardappel ongeveer 4 minuten.
5. Snijd het pepertje in de lengte en verwijder de zaadlijsten, snijd vervolgens in kleine stukjes.
6. Snijd de knoflook fijn.
7. Voeg de kerriepoeder, knoflook en het pepertje toe en bak het al omscheppend 2 minuten mee.
8. Voeg 1,5 liter kokend water toe en het bouillonblokje.
9. Laat de soep 25 minuten zachtjes doorkoken.
10. Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout. Maak af met een topping van pompoenzaadjes.

« Recept: Tortellini kippensoep (maaltijdsoep)
Blog 3: December stress »