Recept: Blondies (zusje van de brownies) december 21, 2020 – Geplaatst in: blogs en recepten, Recepten – Tags: bakken, bakrecept, baksel, blondies, brownies, chocobomb, chocolade, gebak, lekkernij, snoepen, toetje, zoetigheid
Recept: Blondies (zusje van de brownies)
Uit mijn favoriete kookboek de ovenbijbel van Chicks love Food komt dit overheerlijke recept. Een caloriebommetje..dat dan weer wel. Maar ach, af en toe moeten we eens buiten de lijntjes kleuren toch? En zoals je aan de foto kunt zien had ik een perfecte hulp in de keuken.
Aantal brownies: 12
Tijd: 20 minuten plus 45 minuten oventijd
Dit heb je nodig:
- 250 g roomboter (op kamertemperatuur)
- 150 g witte chocolade (houd 50 gram apart)
- 250 g kristalsuiker
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl vanille-extract
- 2 eieren
- 200 g tarwebloem
- 100 g ongezouten pecannoten (houd 20 gram apart)
- Zout
- Handmixer en bakvorm van 15*30cm
Zo maak je het:
1. Verwam de oven voor op 180 graden en bekleed een bakvorm van 15 x 30 cm. Ik had zelf alleen een bakblik van 30×30, je kunt een bakblik kleiner maken door het te verkleinen met aluminiumfolie.
2. Smelt de boter met 100 gram van de witte chocolade in een steelpannetje op laag vuur.
3. Doe de gesmolten boter met chocolade, de kristalsuiker, het bakpoeder, het vanille-extract en een snufje zout in een kom en mix met een handmixer tot een glad geheel.
4. Voeg de eieren al mixend één voor één toe. Mix het geheel nog zo’n 3 minuten goed door. Voeg vervolgens de bloem toe en mix het geheel nogmaals goed door.
5. Hak 80 gram van de noten en de rest van de witte chocolade grof en spatel dit door het beslag.
6. Giet het beslag in de bakvorm en maak de taart af door de overgebleven pecannoten over de bovenkant te verdelen.
7. Bak de taart zo’n 45 minuten in de oven. Laat de taart goed afkoelen en snijd hem in 12 blondies.