Ik ga op vakantie en neem mee: mijn man en geen kinderen september 14, 2017 – Geplaatst in: blogs en recepten

Even tijd voor ons twee

Het runnen van onze eigen zaak, doen wij met enorm veel plezier, maar er zit een keerzijde aan het ondernemerschap. De winkel is 6 dagen in de week open, dus er gaat veel tijd in zitten. Roger is een enorm harde werker, iemand die met volle overgave iedere dag weer alles uit de dag probeert te halen. Eenmaal thuis is hij de beste papa voor zijn kinderen.

Naast mijn dagen werken voor de zaak, probeer ik er voor de kinderen zoveel mogelijk te zijn. Ik breng ze naar school, ga met de kids naar het sporten, onderneem leuke dingen, run het huishouden en probeer ook nog iets lekkers ‘s avonds op tafel te toveren. De zondag is heilig, de enige dag dat de winkel dicht is en dan is het optimaal genieten van ons gezin.

Sinds we kinderen hebben en ik denk dat vele ouders dit met me delen, zijn de momenten die we met z’n 2tjes hebben sporadisch.

Tja want naast collega’s van elkaar én ouders van twee kindjes, zijn we toch ook nog echt elkaars geliefden, partners, beste maatjes en bovendien man en vrouw!

De tijd dat we samen zo’n beetje over de hele wereld reisden, ligt al mijlenverachter ons. Dus kwamen we een paar maanden geleden op het fantastische plan om er met zijn tweetjes even tussen uit te gaan. Het werd Praag, een stad die we al veel eerder hadden willen bezoeken. Hotel check, vlucht check!

 

Even tijd voor ons twee

En nu…nu heb ik spijt. Want eigenlijk vind ik het verschrikkelijk om afscheid te nemen, om de kinderen achter te moeten laten. Ik krijg buikpijn bij de gedachte dat ik ze 3 nachten moet missen.

Waaah, waarom!

Een poging alles te cancelen leek Roger een minder goed plan. Dus ik moet er maar mee dealen. Haha ja. Zo erg zal het vast niet zijn, want ik ben in het allerbeste gezelschap. De kids zijn zielsgelukkig, want tante Fonny blijft logeren! Een en al feest dus, al knaagt het toch behoorlijk aan me. Ik spreek mezelf goede moed in ‘het zal vast meevallen’, ‘de kids zijn in goede handen’, ‘voor je het weet is het weer voorbij’, ‘het is goed voor je’, ‘je komt weer terug als herboren’.

Ik probeerde nog eens bij Roger: ‘maar schat, ik weet nu al dat ik ga huilen als we daar zijn’. Helaas, daarvan is hij niet meer onder de indruk schijnbaar. ‘We gaan hoe dan ook’.

Dus ik droom alvast over de leuke tijd, die we straks als tortelduifjes gaan beleven in Praag. Ongegeneerd praten over de leukste kinderen van de wereld, de onze!

Almost ready for take-off!

Nog even een lijstje maken voor tante Fonny, inkopen doen, nog 2 dagen werken, die berg met was weg werken, koffers pakken, alles klaar leggen voor de kids, verrassingen voor de kids voorbereiden en een blogje schrijven en me af vragen waar ik Euro’s kan inwisselen voor Tsjechische Kronen.

En stiekem verheug ik me ook wel op het maken van nog meer mooie plannen, daar in het mooie, inspirerende Praag. En de terugreis 😉

Don’t let your dreams be dreams,
Liefs, Wendy

Tot gauw, bij Keukenmatch / I-Kook in Sittard!

Keukenmatch is ook wel bekend als I-kook Sittard. Wendy runt samen met haar man Roger een gave keukenzaak en daarnaast is ze eigenaresse van Wendy’s Little Vintage. Ze is moeder van twee kinderen (Flo 5 jaar en Djek 2 jaar). Middels haar blog neemt ze je mee in hun leven. 

 

« Recept: bloemkoolcurry met kokosmelk
When dreams become true »