Zomerstamppot met andijvie, radijs en speklap uit de oven juli 8, 2021 – Geplaatst in: blogs en recepten, Recepten

Recept: Zomerstamppot met andijvie, radijs en speklap uit de oven

Bak jij ook altijd speklappen in de pan? Vanaf nu is dat verleden tijd. Deze speklap uit de oven is verrukkelijk

Aantal personen: 4 personen
Tijd: 30 minuten en 45 minuten oventijd

Dit heb je nodig:

  • 350 gram speklapjes a la minute
  • 3 el grove Zaanse mosterd
  • 1,2 kg stamppot aardappelen
  • 200 g radijs
  • 20 g verse selderij
  • 150 ml halfvolle melk
  • 25 g ongezouten roomboter
  • 400 g koelverse gesneden andijvie

 

En zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 C. Bestrijk de speklapjes met ⅔ van de mosterd en bestrooi met peper en eventueel zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 25 min. in het midden van de oven. Keer halverwege.

Kook ondertussen de aardappelen in 15 min. gaar. Snijd de radijs in halve plakjes en snijd de selderij fijn. Verhit de melk in een steelpan.

Stamp de aardappelen fijn met de pureestamper en roer de warme melk en boter erdoor. Zet de pan op laag vuur en meng de andijvie er in delen door. Blijf roeren tot de andijvie licht geslonken is.

Roer de selderij, radijs en de rest van de mosterd erdoor en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de stamppot over diepe borden en serveer met de speklapjes.

 

Dit recept is afkomstig uit de Allerhande.

« Rijstschotel met kerrie, groenten en zalm
Traybake met kipdrumsticks, aardappelpartjes en groente »