Recept: Mexicaanse plaattaart (door Nicole van @allyoucaneat_forkids) oktober 15, 2020 – Geplaatst in: blogs en recepten, Recepten – Tags: foodfriday, indekeuken, keukentips, kidsproof, kokenmetkinderen, lekkerrecept, makkelijkkoken, mexicaans, mexicaanseten, mexicaansrecept, ovengerect, pizza, plaattaart, smakelijketen, watetenwevandaag
Recept: Mexicaanse plaattaart met huisgemaakte tacokruiden (recept van Nicole van allyoucaneat_forkids)
Hier maak je kinderen blij mee. Pizza, welk kind is er niet dol op?
Aantal personen: 4
Tijd: 30 min.
Dit heb je nodig:
- 150 gr. half om half gehakt
- 150 gr. spekreepjes
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 rode paprika in kleine stukjes
- 1 gele paprika in kleine stukjes
- 0,5 courgette in kleine stukjes
- 1 rol pizzadeeg met saus
- 40 gr. oude kaas, geraspt
- 1 plakje cheddar kaas
- 1,5 tl. tacokruiden zelfgemaakt (zie ingrediënten onder het recept)
Doe een beetje olijfolie in een pan en doe de ui en knoflook erbij. Bak dit even aan en doe dan het gehakt en spekreepjes erbij. Bak het gehakt rul en bak de spekjes bijna krokant. Doe de tacokruiden erbij. Voeg dan de rest van de groenten erbij en bak een paar min. mee. Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden, oven 220 graden. Rol het pizzadeeg op het bakpapier uit op een bakplaat en besmeer met ¾ van de tomatensaus. Laat de randjes rondom vrij. Schep het gehakt/spekjesmengsel erop en verdeel gelijkmatig. Strooi de geraspte kaas eroverheen. Scheur het plakje cheddarkaas in stukjes en verdeel eroverheen. Bak de plaatpizza voor zo’n 15-20 min. goudbruin in de oven.
Eet smakelijk!
Zelfgemaakte tacokruiden:
- 6 tl. paprikapoeder
- 4 tl. chilipoeder
- 6 tl. oregano
- 2 tl. knoflookpoeder
- 2 tl. gemalen zout
- 2 tl. gemalen peper
- 2 tl. uienpoeder
Bewaar de tacokruiden in een afgesloten potje.
Tip: Nicole is ook te volgen op haar eigen Insta en FB account @allyoucaneat_forkids