Recept: Tomaten-Groente-Maaltijdsoep oktober 4, 2017 – Geplaatst in: blogs en recepten
Tomaten-Groente-Maaltijdsoep
2 volwassen, 2 kinderen
Bereiden: 25-30 minuten
Deze soep smaakt het best als je hem een dag laat staan, dan komt de smaak nog beter tot zijn recht!
Wat heb je nodig:
- Soeppan, koekenpan en rasp
- Olijfolie
- 100 gram (of meer) dungesneden ontbijtspek
- 1 ui, gesnipperd
- Rozemarijn (mag vers 1 takje, maar gedroogd kan ook)
- 3 worteltjes, in dunne plakjes
- 2 stengels bleekselderij, in dunne plakjes
- 1 blik tomatenblokjes (400 gr)
- 1 liter kippenbouillon (van bouillonblokjes)
- 1 blik boterbonen (of cannellini) uitgelekt en afgespoeld
- 100 gr kleine pasta (bijv. kleine penne of schelpjes)
- Een stuk parmezaanse kaas (geraspt)
* Ik gooi eigenlijk alle groente die ik nog ergens vind er door heen. Zo heb ik vaak in de vriezer nog wat bloemkool- of broccoliroosjes. Dit gooi ik gewoon in de pan erbij. Een restje boerenkool kan ook. Heerlijk!
Aan de slag!
Bak het spek in een koekenpan bruin (met een beetje olie) . Bak vervolgens het gesnipperde uitje mee. Ondertussen maak je de kipbouillon (ik kook het water altijd eerst in de waterkoker en gooi het dan in de pan). Ondertussen snijd je de groente in dunne plakjes / kleine roosjes. De gesneden groente en rozemarijn bak je ca. 3 minuten mee met het spek.
Haal alles uit de koekenpan en meng het in de soeppan met de kipbouillon. Meng de tomatenblokjes er door. Breng aan de kook en voeg de bonen en de pasta toe. Laat de soep op matig vuur ca. 10 minuten koken. Breng op smaak met peper en een beetje zout.
Schep in diepe borden en rasp er flink wat Parmezaanse kaas over.
Tip! Maak een dubbel portie. Deze soep is ideaal om in te vriezen!