Recept: Vispakketjes met een salade van bulger januari 28, 2021 – Geplaatst in: blogs en recepten, Recepten – Tags: , , , , , , , , ,

Recept: Vispakketjes met een salade van bulger

Dit recept is afkomstig uit het boek Chicks love food. Heel eerlijk, mijn kinderen vonden het verschrikkelijk, maar manlief en ik zelf vonden het lekker en verfrissend, we houden allebei erg van venkel. Het is een heerlijke, low-calorie maaltijd. Geeft je meteen een goed gevoel πŸ˜‰
Daarnaast ziet het er ook nog eens gezellig en smaakvol uit op tafel met al die kleuren en de pakketjes in de ovenschaal.

Tijd: 35 minuten

Dit heb je nodig:Β voor 2 personen

  • Β 2 kabeljauwfilets
  • 1 venkelknol
  • 1 citroen
  • 150 g bulgur
  • 15 cherrytomaatjes
  • 1 halve komkommer
  • olijfolie
  • bakpapier (vierkant)
  • touw (ovenbestendig)

Zo maak je het:

 

1. Verwarm de oven voor op 200 graden
2. Bereid de bulgur volgens de verpakking
3. Meng 2 tl olijfolie met 2 tl citroensap. Besmeer beide kabeljauwfilets met het olie-citroenmengsel. Bestrooi vervolgens beide kanten royaal met peper en zout.
4. Knip twee grote vierkante stukken bakpapier en leg in het midden van de vellen een dun schijfje venkel, dat je van de onderzijde van de knol snijdt.
5
. Leg hierop de kabeljauw met daarop een schijfje citroen en daar bovenop weer een schijfje venkel. (zie foto)
6. Vouw de pakketjesdocht, let erop dat er geen vocht uit kan lopen en bind ieder pakketje vast met touw.
7.Β Leg de pakketjes in een ovenschaal en bak ze 15 minuten in de oven.
8.Β Snijd de cherrytomaatjes fijn en meng door de wat afgekoelde bulgur in een grote kom.
9.Β Rasp de rest van de venkelknol fijn en meng dit door de bulgur
10.Β Snijd de komkommer in kleine blokjes en meng dit tevens door de bulgur
11. Breng de salade op smaak met een scheut olijfolie en een flinke snuf peper en zout. Maak af met wat groen van de venkelknol.
12.Β 
Haal de vispakketjes uit de oven, leg het op 2 borden en serveer met de bulgursalade.

Smakelijk eten!

 

 

« Recept: zoete aardappelsoep (door Nicole van @allyoucaneat_forkids)
Recept: Winterse mosterdsoep met worst »