Recept: pindakip (recept voor 10 personen) november 29, 2017 – Geplaatst in: blogs en recepten – Tags: , , , , ,

Recept: Pindakip

 

Aantal personen: 10 (of meer)

Ingrediënten:

  • kipfilet 2 kg
  • 2 grote bakken taugé
  • 5 teentjes knoflook
  • sambal oelek (5 tl)
  • grote bak satésaus (wijko satesaus, alleen nog water toevoegen)
  • gebakken uitjes
  • serendeng (kokos met pinda)
  • stokbrood
  • olijfolie

Benodigdheden:

  • grote braadpan

 

Bereiden:

Dit is een recept geboren uit tijdsnood. Ik riep weer eens te hard dat iedereen kon blijven eten op het verjaardagsfeestje van manlief en toen zat ik dus met mijn handen in het haar.
Ik wilde iets maken dat je vooraf al kon bereiden, zodat je het op de dag zelf alleen nog maar hoeft op te warmen.

Voordeel: bijna iedereen houdt van kipsaté

Super simpel, zo maak je het dus:

Haal het jasje van de knoflookteentjes en snijd of pers de knoflook fijn. Zet de pan op laag vuur met een scheut olijfolie en fruit de knoflook in de olie.
Snijd ondertussen de kipfilet in kleine blokjes en voeg dit bij de knoflook in de pan.

Gooi een aantal theelepeltjes naar smaak(ongeveer 5 tl) sambal oelek bij het kipmengsel en roer het goed om. Laat de kip langzaam gaar worden. De taugé roer je er op het laatste moment door heen.

Ondertussen maak je de satésaus volgens de omschrijving op de verpakking.

Wanneer de saus gereed is garneer je het met een flinke laag gebakken uitjes en serendeng.

 

Serveer met stokbrood en eventueel met Amsterdamse uitjes en schijfjes augurk.

Heerlijk!

 

 

 

« Recept: tapasplank (voor een feestje)
Recept: Stamppot van spinazie met heerlijke stroopjus en gehaktbal »