Recept: Mini plaattaartjes met spek en ei, champignons, tomaat, paprika en kaas. (door Nicole van @allyoucaneat_forkids) februari 25, 2021 – Geplaatst in: blogs en recepten, Recepten – Tags: , , , , , , ,

Mini plaattaartjes met spek en ei, champignons, tomaat,  paprika en kaas. (door Nicole van @allyoucaneat_forkids)  

Ontbijt, lunch of als avondeten. Het kan allemaal. Bij het avondeten zou ik er dan wel een lekkere salade bij serveren. Dit gerecht viel heel erg in de smaak bij de kids en qua groente kun je erop doen wat je lekker wilt.

Heb je over? De dag erna smaken ze ook heerlijk.

 

Aantal personen: 4
Tijd: 30 minuten

Dit heb je nodig:

• 10 plakjes bladerdeeg
• 10 plakjes ontbijtspek
• 10 eieren
• 1 rode ui, fijngesnipperd
• 2 trostomaten in hele dunne plakjes, zaadjes en vocht verwijderd
• 250 gr. champignons in hele dunne plakjes
• 6 lente uitjes in ringetjes
• 0,5 zoete puntpaprika in hele kleine stukjes
• 100-150 gr. geraspte kaas
• gedroogde rozemarijn
• zout en peper

En zo maak je het:

Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden (oven 220 graden). Leg de plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat en laat ze ontdooien. Gebruik eventueel twee ovenplaten of bak in twee etappes.

Ondertussen snijd je de groenten. Klap de randjes van de plakjes bladerdeeg dubbel, zodat er een bakje ontstaat. Leg op ieder plakjes bladerdeeg een plakje ontbijtspek, dan wat rode ui, stukjes paprika, dan plakjes tomaat, hierover wat plakjes champignons en maak af met de lente-uitjes. Kruid met wat peper en zout. Breek een ei boven een kom en laat zoveel mogelijk eiwit eruit lopen. Een klein beetje mag er wel in blijven. Doe het eigeel met het beetje eiwit op het midden van het plaattaartje. Doe dit rustig, anders loopt het ei helemaal uit over het plaattaartje. En dan zal de bodem niet krokant worden. Doe er wat gedroogde rozemarijn overheen en bestrooi het met geraspte kaas.

Zet ze in de oven voor ongeveer 20 minuten of totdat het eigeel is gestold.

Eet smakelijk!

Tip: Nicole is ook te volgen via Social Media @allyoucaneat_forkids

« Snelle tomaten-paprikasoep (door Nicole van @allyoucaneat_forkids)  
Recept: Aardappel-groenteschotel (door Nicole van @allyoucaneat_forkids)   »